ビーツの葉って食べたことありますか?私はなかったのですが、先週土曜日にグリーンマーケットでビーツを買ったとき、葉っぱも食べられると聞きました。後で調べてみたら、葉は根の部分に比べてカルシウムは7-10倍、ビタミンAは192倍も含まれていると知ってビックリ!http://radiantonraw.typepad.com/alina/2008/11/eating-in-season-beetroot.htmlの記事によると、葉っぱは根の部分に比べてたんぱく質も2倍、ビタミンCは7倍、鉄も2倍含まれているとか。美容効果のためにビーツを食べるようにしてきましたが、これからは葉っぱも食べないとね!
So, last night, I made this pilaf with beets, beets leaves, and tomatoes! I think the green color of the leaves relatively remain clean even after we cook them.
それで昨晩は、ビーツとビーツの葉っぱとトマトのピラフをつくりました!葉っぱの緑は、料理した後でも比較的きれいな色を保っていると思います。
When I ate, I put some chopped nuts as topping.
食べるときは、刻んだナッツをトッピングしてみました。
And for today's lunch, I added chicken on the pilaf. It looks good, doesn't it? It was delicious, of course! I think that inserting lemon slices into the chicken breast was a good idea not only for the taste and flavor but also for nice color accent. Fresh rosemary were also hiding in the chicken breast. When I dine out, I try to avoid dish with garlic, but since I ate at home today, I cooked the chicken with garlic flavored olive oil and then use the garlic chips as topping.
そして今日のランチでは、ピラフの上にチキンをのせてみました。なかなかいいと思いませんか?味ももちろん、おいしかったですよ!胸肉にはさんだレモンが味だけでなく、色的にもいいアクセントになったと思います。胸肉の間には、ローズマリーもはさんであるんですよ。外食のときは、ランチではなるべくにんにくを使ったものを食べないようにしているのですが、家でのランチなので、ガーリックの香りをつけたオリーブオイルで焼き、香り付けに使ったガーリックチップスを上にトッピングしてみました。
Actually I used the beets leaves for smoothie this morning as well. It was good taste; I added pineapples, ginger, and honey as well as the callaloo as I still have a lot of collaloo at home. But I do not want to show the smoothie as the color was ugly. lol But I am sure that it would give good beauty benefits.
実は今朝、ビーツの葉っぱを使ったスムージーもつくったんです。パイナップル、生姜、蜂蜜、そしてまだたくさんある例のカラルーを加えて、味は良かったです。でも色があまりきれいでないので、ここではお見せしたくありません。苦笑 でもきっと美容効果はあると思います。
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