Yams are orange potatoes that are commonly eaten in New York on Thanksgiving Day and other occasions during fall and winter. In New York, we also see sweet potatoes in the same seasons and the two look very similar. According to the data from USDA, https://www.google.com/#q=yam+nutrition as well as https://www.google.com/#q=sweet+potato+nutrition, yams are rich in potassium and Vitamin C, while sweet potatoes are rich in Vitamin A. These are organic yams.
ヤムはサンクスギビングその他、秋や冬にニューヨークでよく食べられているオレンジ色のイモです。ニューヨークでは同じシーズンにスイートポテトも見られ、この2つは見た目はよく似ています。USDA(米農務省)のデータによると、ヤムはカリウムとビタミンCが豊富で、スイートポテトはビタミンAが豊富です。こちらはオーガニックのヤムです。
I don't like the sweetness of the yams, therefore, I try to cook yams in a way which I don't have to taste the sweetness. This is a warm salad which I mixed roasted yams, raisins which absorbed balsamic vinegar, goat cheese, and chopped rosemary. I had this as a breakfast this morning, and it was quite delicious!
私はヤムの甘さがあまり好きではないので、甘さを感じなくてすむ方法でヤムを調理するようにしています。こちらは、ローストしたヤムに、バルサミコビネガーを吸わせたレーズンとゴートチーズ、ローズマリーを混ぜた温かいサラダです。今朝の朝ごはんとしていただいたのですが、なかなかおいしかったです!
These are yam pancakes I prepared two days ago. Miso and soy sauce were included in the seasoning, and they were good, too!
こちらは一昨日つくったヤムのパンケーキです。味付けには味噌や醤油も使い、これもおいしかったです!
I mixed carrots and scallions with yams. The chopped orange things on the scallions were chopped fresh turmeric I bought in the local green market on Saturday. It was my first time to see fresh turmeric and the taste was a little bit similar to the taste of ginger.
ヤムにニンジンとスキャリオン(細ネギ)をミックスしました。スキャリオンの上にのっている刻んだオレンジのものは、土曜日に地元のグリーンマーケットで買った生のターメリックです。生のターメリックを見たのは初めてで、味は生姜にちょっと似ていました。
This is fresh turmeric in the green market.
これがグリーンマーケットにあった生のターメリックです。
No comments:
Post a Comment