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1/05/2015

Miso Marinated and Grilled Porgy マダイの味噌漬け焼き

Hello, everyone!  Protein is necessary to produce collagen.  It is good to have porgy when I want to take protein from fish, because porgy is delicious and inexpensive fish available in my local green market.  This past weekend, I had a piece of porgy as sashimi, and I marinated another one with miso and grilled that for lunch today!  It was delicious!  I mixed some sake kasu (the lees left over from sake production) into Saikyo miso which is white miso.  Miso is rich in iron, and iron is also important nutrition to produce collagen.  Sake kasu makes your body warm and also it is believed that it would lighten skin.  This was really awesome, so I will make this again for sure!
皆様、こんにちは!たんぱく質はコラーゲンを生成する上で欠かせません。たんぱく質を魚からとりたいとき、地元のグリーンマーケットで売っているマダイは美味しくて手頃な値段なのでありがたいです。この週末、私はマダイ1切れはお刺身でいただき、残りは味噌漬けにしておいて、今日のランチでグリルにしました!とっても美味しかったです!西京味噌に少し酒粕を混ぜました。味噌は鉄分が豊富で、鉄もコラーゲンを生成するのに重要な栄養素です。酒粕はからだが温まりますし、美白効果もあると言われています。本当に美味しかったので、また絶対つくろう!と思います!
 

鉄の含有量については、こちらのチャートを参考にさせていただきました。