Translate

8/26/2013

Chicken Liver チキンレバー

I know, I know, some people don't like to eat liver, or even hate to see it.  However, liver is one of the foods which have great beauty benefits!  According to the nutrition charts I used for reference, chicken liver is listed as the top source of Vitamin A, and the second highest in iron after the pork liver.  Both iron and Vitamin A are necessary to produce collagen.  I am not familiar with handling pork liver, so I don't cook it myself.  The livers I cook are only chicken and monk fish.  I can cook good taste chicken liver foods but in terms of making photogenic foods with chicken liver, it has been challenging to me.  The other day, I cooked chicken liver with onions, eggplants, garlics and tomatoes and then added cheese on the top and then put it in a oven.  After that, I sprinkled chopped parsley on the top.  It was good and I think this was relatively photogenic as a chicken liver food.
はいはい、わかってます。レバーが苦手な人、あるいは見るのも嫌、という方、いらっしゃいますよね~。でもレバーは、とっても美容効果の高い食べ物の1つなんです!私が参考にしている栄養素のチャートによると、鶏のレバーは、ビタミンAの含有量ではナンバーワン、鉄の含有量では豚のレバーに次いでナンバー2なんです。鉄もビタミンAも、コラーゲンをつくるのに必要です。私は豚のレバーの扱いには不慣れなので、自分では調理しません。私が調理するのは、もっぱら鶏のレバーかアンコウの肝です。おいしい鶏のレバー料理をつくることはできるのですが、鶏のレバーを使った写真写りの良い料理となると、なかなか難しいですね~。先日は、こちらのトマト煮をつくってみました。玉ねぎ、ナス、にんにくと共に鶏のレバーをトマトで煮て、上にチーズをかけてオーブンで焼き、刻んだパセリを振りかけたものです。おいしかったし、鶏のレバーのお料理としては、まあまあ写真写りがいい方ではないでしょうか。
In the beginning of June, I prepared this and posted in my Facebook and it was quite popular.  The yellow flowers on the top were kale flowers which I got from the local green market at that time.  The chicken liver was sandwiched between the slices of tomatoes and cucumbers. 
6月初めには、こちらの料理をつくってフェイスブックに載せ、なかなか好評でした。上にのっている黄色いお花は、当時グリーンマーケットで買ったケールの花です。スライスしたトマトとキュウリの間に鶏のレバーを挟んでいます。
This is spaghetti with chicken liver paste.  I put black olives when I prepared chicken liver paste.  This may not be as photogenic as the other dishes, but my 15-year-old son who normally did not accept chicken liver said this was delicious, therefore, let me introduce this.  By the way, I did not tell him that this was made of chicken liver before he had it!  lol
こちらは鶏のレバーペーストを使ったスパゲッティです。鶏のレバーベーストを作った際、ブラックオリーブも入れています。これは他のお料理ほど写真写りがいいとはいえないかもしれませんが、普段レバーを受け付けない私の15歳の息子がおいしいと言ったので、ご紹介させていただきますね。ちなみに、食べる前はレバーだとは言いませんでした!笑

私が参考にしたビタミンAの含有量のチャートと、鉄の含有量のチャート、ご参考までにご紹介させていただきますね。
ビタミンA
http://www.eiyoukeisan.com/calorie/nut_list/retinol_deal.html

http://www.eiyoukeisan.com/calorie/nut_list/iron.html


No comments:

Post a Comment