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8/11/2013

Home Made Hummus 自家製フムス

Do you like hummus?  For someone who is not familiar with hummus, it is a kind of dip made of chickpeas, also known as garbanzo beans, and it is Middle Eastern food.  Chickpeas are fiber-rich, therefore we can feel full for longer periods and it is good to eat when we want to control our weight.  It is very nutritionally balanced food as it contains iron, protein and Vitamin B, and in terms of Vitamin E, it contains Vitamin E more than many other kinds of beans.  For the first time, I made hummus at home.  I sprinkled paprika and decorated olives and put slices of San Francisco sour dough bread.  They look cute, don't they? 
フムスはお好きですか?(ちなみに日本語で書くときはフムスが一般的のようですが、アメリカでは「ハマス」と発音します)フムスをご存じない方のためにお伝えさせていただきますと、ひよこ豆(チックピーとかガルバンゾビーンズとも呼ばれます)でつくったディップで、中東の食べ物です。ひよこ豆は植物繊維が豊富なので、満腹感が長続きし、体重をコントロールしたいときには活用したい食べ物ですね。鉄、たんぱく質、ビタミンBを含む栄養的にとってもバランスがとれている食べ物ですが、ビタミンEに関しては大方の豆より多く含まれています。そこで、初めてフムスを家でつくってみました。パプリカをふりかけて、オリーブを飾り、サンフランシスコサワードゥブレッドをスライスしたのを添えました。なかなか可愛いでしょ?
I bought dried chickpeas.  It was on sale and $1.99!
乾燥したひよこ豆を買ってきました。セールで1ドル99セント!
Last night I soaked the beans in water.
夕べのうちに、水につけておきました。
And they were like these this morning.
そして今朝はこんな感じ。
I used my pressure cooker to boil the beans so it did not take much time!
豆をゆでるのは圧力鍋を使ったので、たいして時間はかかりませんでした!
It seems that tahini is commonly used to make hummus but I found this recipe, http://www.vegrecipesofindia.com/hummus-recipe/ which we can use white sesame seeds instead!  I first roasted white sesame seeds.
通常は、フムスをつくるとき、タヒニというものを使うようなのですが、代わりに白ゴマを使うこちらのレシピhttp://www.vegrecipesofindia.com/hummus-recipe/を発見!まずは白ゴマを炒ります。
And then I grinded the sesame seeds.
そして、ゴマをすります。
I had cumin seeds only so I grinded them as well.
クミンはシードしかもっていなかったので、それもすりました。
Now, all I have to do is put everything in my food processor and blend them!  This has good amount of sesame seeds, olive oil, garlic, lemon juice, and parsley, so I realized that this was really healthy!
あとは、全部フードプロセッサーに入れて混ぜるだけ!結構な量のゴマにオリーブオイル、そしてにんにく、レモン、パセリも入って、本当にヘルシーと実感!
It was quite good and as a matter of fact, I ate too many slices of the bread so I decided not to have any carbohydrate until tomorrow's lunch!  For the next time, I may want to put little more olive oil and salt.  In terms of the cost performance, it looks like eight times better than pre-made hummus.  But I would like to use some of the leftover for salad and curry.
なかなかおいしくて、実はパンを食べ過ぎてしまい、明日のランチまでは炭水化物をとらないことに決めました!次回はもうちょっとだけ、オリーブオイルと塩を入れたいかも。コストパフォーマンスを考えると、出来合いのフムスを買うより8倍はお得な感じです。でも、残りはサラダやカレーにも使いたいと思っています。

For dinner, I prepared this as an appetizer.  I put the hummus on eggplants and put some bread crumbs and parmesan cheese and grilled them in my toaster oven.  If I get any other good idea, I will let you know! 
ディナーのときは、アペタイザーとしてこんなものを用意してみました。なすにフムスをぬって、パン粉とパルメジャンチーズをかけて、トースターでグリルしたものです。また何かいいアイデア思いついたら、お知らせさせていただきますね~!

私が参考にしたビタミンE含有量のチャートをご参考までにお知らせさせていただきますね。
http://www.eiyoukeisan.com/calorie/nut_list/vitamin_e.html



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