Translate
12/26/2021
2021 Christmas Dinner 2021年クリスマスディナー
Hello, everyone! Merry Christmas! In NYC, Covid-19 has been increasing rapidly, and I believe that many people are having Christmas with family and friends in small scale. So was I; a group of three. I made a nice Christmas dinner, but everything was a kind of easy to make, yet delicious and looks festive.
皆様こんにちは!メリークリスマス!ニューヨーク市ではコロナが急速に広がっていて、家族や友人とこじんまりとクリスマスを過ごされている方が多いのではないかと思います。私もそうで、3人グループでした。素敵なクリスマスディナーをつくりましたが、すべて簡単につくれるもの、それでいて美味しく見た目華やかです。
We started with little appetizer; pomegranate, dried persimmon, schewed olive, mozzarella cheese, and pickeled beets, truffle, and smoked gouda cheese.
まずはアペタイザー。ザクロ、干し柿、オリーブとモッツレラチーズとビーツのピクルスのピンチョス、トリュフ、スモークしたゴーダチーズです。
As for the gouda cheese, I received it as a gift and it was very creemy and delicious!
ゴーダチーズはギフトでいただいたものなのですが、とてもクリーミーで美味しかったです!
This is roasted vegetables which I have been making many times. Originally, I had something like this in a French restaurant in Atlanta, and I loved the look and the taste and inspired from that.
私が何度もつくってきているローストベジタブルです。元々はアトランタにあるフレンチレストランでこういうのを食べて、そのルックスと味が気に入ってインスパイアされました。
This is ahijo with chorizo, mushroom, shiitake mushroom, and broccoli. My favorite combination for ahijo.
チョリソ、マッシュルーム、シイタケ、ブロッコリーのアヒージョ。私のお気に入りのアヒージョ用コンビネーションです。
I made shrimp doria too. Doria is a kind of Westernized Japanese foods. As for the white sauce, I used nondairy heavy milk instead of regular milk, and it turned out to be very delicious!
海老のドリアもつくりました。ドリアは洋食の1種。ホワイトソースは牛乳の代わりに乳製品不使用の生クリームを使ったのですが、とっても美味しくできました!
The main dish was steak. I prepared two different beef so that we could enjoy different taste. This was regular rib eye. I grilled the beef with Anaori Carbon Graphite Grill Jet, and it turned out to be perfect steak!
メインディッシュはステーキ。2種類のビーフを用意し、味の違いを楽しめるようにしました。こちらは普通のリブアイ。穴織カーボンのグリルジェットパンで焼いたのですが、完璧な焼き具合のステーキになりました!
This is dry aged rib eye. Both were delicious, but I realized that I like dry aged one better than regular one. Both turned out to be perfect thanks to Anaori Carbon's Grill Jet.
こちらは乾燥熟成したリブアイです。どちらも美味しかったのですが、私は乾燥熟成の方が普通のより美味しいと実感しました。穴織カーボンのグリルジェットパンのおかげで、両方とも完璧な焼き具合に仕上げることができました!
The cake was from Parfumgateau. The truffle in the appetizer was also from the same French paticier, Ms. Yoshie Nakanishi. Both of them were so rich taste and delicious! We had it with my favotite coffee, SUMATRA MUTU BATAK by JAVA LOVE. This coffee was well received when I served my social dining.
ケーキはParfumgateauで注文しました。アペタイザーにあったトリュフも同じフレンチのパティシェ、中西由恵さんによるものです。両方ともリッチな味わいで、とても美味しかったです!私の最近のお気に入りのコーヒー、JAVA LOVE SUMATRA MUTU BATAKと共にいただきました。ニュージャージーでチェーン展開しているコーヒーやさんです。このコーヒー、お食事会でお出しした時も大好評でした。
Please follow my Instagram! 日本語のニュースレターを別途しております。英語では伝えきれないことをお伝えする他、お料理教室やお食事会などのお知らせもニュースレターでお知らせしています。 yoshiko*yoshikoliciousbeauty.com(*を@に変えてください)までお知らせいただけましたら、メーリングリストに入れさせていただきます。どうぞ宜しくお願いいたします。 インスタグラムでは、ブログではご紹介していないお料理の写真をいろいろ載せております。是非フォローしていただけましたら幸いです。 集英社のOur Ageで、私の美容食を紹介する連載「NY発!美しくなるトリプル美食」が掲載されております!月1回更新の予定です。是非ご覧ください!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment