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8/12/2017

2nd YOSHIKOlicious Beauty Kitchen 第2回YOSHIKOlicious Beauty Kitchen

Hello, everyone!  Two days ago, I had the second YOSHIKOlicious Beauty Kitchen!  My friends, and friends of friends came to a total of 10 people!  Thank you very much for those who came!  This time, I cooked ethnic foods and used lots of spices, herbs, mint, cilantro, and lime juice.  I used lots of vegetables as well as protein!  Everything was very well received!  As for the table setting, I used ethnic cloth from Guatemala and bright positive color flowers. 
皆様、こんにちは!一昨日、第2回YOSHIKOlicious Beauty Kitchenを開催しました。お友達やお友達のお友達など、今回全部で10人がご参加くださいました!いらしてくださった皆様、ありがとうございました!今回はエスニック料理をつくり、スパイス、ハーブ、ミント、パクチー、ライムジュースをふんだんに使いました。野菜もたくさん使いましたが、たんぱく質も豊富!どれも大好評!テーブルセッティングには、エスニックな気分のガテマラの布と、明るく陽気な色のお花を使いました。

As the foods are mainly inspired from Thai and India, I prepared blue welcome drink which has the image of clean ocean!  I used Blue Curacao, and this was very pretty! 
お料理が主にタイとインドにインスパイアされたものでしたので、きれいな海をイメージしたウエルカムドリンクを用意!ブルーキュラソーを使い、とてもきれいでした!
The dinner was started with Thai coconut milk soup.  This is my favorite soup, and I had introduced this in my cooking class in the past.  At that time I used bouillon, but this time, I created the taste without using bouillon. 
ディナーは、タイ風ココナッツミルクのスープでスタート。これ、私のお気に入りのスープで、過去にお料理教室でご紹介したこともあります。その時はブイヨンを使いましたが、今回はブイヨンなしで味を出しました。
This is Thai inspired beef shabushabu salad.  I recently made this, and I really loved it!  I got the beef from the Japan Premium Beef in downtown Manhattan.
こちらはタイ風味の牛しゃぶしゃぶサラダです。最近つくってみて、とっても気に入ったサラダです!牛肉はマンハッタンのダウンタウンにあるジャパンプレミアムビーフで買いました。
This is chickpea and artichoke salad.  I cooked organic dried chickpeas and then mixed them with artichoke and red bell pepper.  I think chickpeas and artichokes are good match.
こちらはひよこ豆とアーティチョークのサラダです。オーガニックの乾燥ひよこ豆を煮て、それをアーティチョークと赤ピーマンとあわせました。ひよこ豆とアーティチョークって、相性がいいと思います。
This is southern style fried chicken.  The batter contains 10 different spices and herbs.  When I deep-fried the chickens, I used organic coconut oil.  I then placed the chicken on corn salad.  This corns were amazingly sweet!  I bought them in the farmers market in Union Square.  The vendor is located on the north west corner and they mainly sell apples. 
こちらは南部アメリカスタイルのフライドチキンです。衣には10種類のスパイスとハーブが入っています。揚げる際は、オーガニックのココナッツオイルを使いました。そして、このチキンをコーンのサラダの上に。このコーンが、びっくりするくらい甘かったんです!ユニオンスクエアのファーマーズマーケットで買ったのですが、ベンダーさんは北西の角で主にリンゴを売っているところです。
This is grilled shrimp with coconut milk curry sauce.  I bought the shrimp in Whole Foods Market.  I placed the shrimp on the corn salad as well.  I did not cook the corns, yet they were really tasty!
こちらはグリルドシュリンプのココナッツミルクカレーソースがけです。海老はホールフーズマーケットで買いました。この海老もコーンのサラダの上におきました。コーンは調理しなかったのですが、とっても美味しかったです!
At last, I served tandoori salmon.  This is also the food I had introduced in my past cooking class.  When I marinated the chicken, I added 10 different spices and herbs in Greek yogurt.  I did the process the night before, and then I put it in the oven while people were eating salads.  This is so easy, and this salmon received lots of complements! 
最後に、タンドリーサーモンをお出ししました。これも過去のお料理教室でご紹介したことがあります。サーモンをマリネした際、グリークヨーグルトに10種類のスパイスとハーブを入れました。この作業は前の晩にやり、皆さんがサラダを食べているときにオーブンへ。とっても簡単で、このサーモン、とても褒めていただきました!
After the dinner, we had cakes by Ms. Keiko Sheldrake who is the founder of cakes by koko for dessert!  Keiko made low sugar sponge cake and moose cake.  They were very light and delicious, so we were able to eat both quickly.  Thank you very much, Keiko for the delicious and beautiful cakes!  All the pictures here are taken by Yuko san who participated, and thank you very much, Yuko san for the nice pictures!
ディナーの後は、cakes by kokoを主宰されているシェルドレイク慶子さんによるケーキをデザートにいただきました!慶子さんがつくってきてくださったのは、低糖質のスポンジケーキとムースケーキ。とても軽くて美味しいので、両方ともささっと食べられてしまいました。慶子さん、美味しくて美しいケーキをありがとうございました!こちらの写真はすべて参加してくださった夕子さんが撮ってくださったもの。夕子さん、すてきな写真をありがとうございました!
 
#美容食‬ #beautyfood #NY #NewYork #YOSHIKOliciousBeautyKitchen  

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日本語のニュースレター別途しております。ブログでは英語で伝えやすいことに限られがちですので、伝え切れていないことを少しずつお伝えさせていただきたいと思っております。

yoshiko@yoshikoliciousbeauty.comまでお知らせいただけましたら、メーリングリストに入れさせていただきます。
どうぞ宜しくお願いいたします
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NY在住の皆様へ
826日(土)12-3時にブルックリンのウイリアムズバーグでお料理教室をさせていただきます。夏野菜、そして爽やかなライムを中心とした4品です。シラントロやフィッシュソース、インド系のスパイスで、エスニックテーストが控えめに入っています。

*カレー風味のコーンスープ
コーン本来の味を楽しめることと、ブロスやコンソメの類い、ミルク、オイルを一切使っていないこと、そして通常より簡単につくれることがポイントです。
エスニック風味のコーンサラダ
夏になると一度はつくって食べたくなるカラフルなコーンのサラダです。生のニンジンやキュウリも入っているので、クランチーな噛みごたえがあります。本日紹介したコーンサラダがインスタで好評でしたので、こちらに差し替えを考えております。
*イカとトマトのサラダ
1YOSHIKOlicious Beauty Kitchenで大好評だったイカ入りサラダです。「え、なにコレ?なんでこのイカ、こんなに柔らかいの?」と、イカの柔らかさに皆さん、大感激してくださった一品です。ちょっとしたコツなのですが、ただ単に短時間茹でればいいというわけではないので、当日はそのコツをご紹介します。ノンオイルのサラダでもあります。
*ベイクドサーモン
夏はあまり火を使わないですむ料理を心がけています。このサーモン料理も、なるべく短時間で仕上げられるよう、後片付けも楽にすませられるように工夫してあります。下にしいたライムとトッピングの野菜で、おもてなしにもむくカラフルな仕上がりにしています。
 
詳細は下記になります。
8月26日(土)12時~3時 ウイリアムズバーグ(Lトレインのベッドフォード駅からイーストリバーに向かって徒歩7分くらい)
参加費: $90.00(シンガーソングライターのAKさんによるテーブルコーディネーションでランチをいただきます) 
お申し込み・お問い合わせは、下記までお願いいたします。

皆様のお申し込みをお待ちしております。どうぞ宜しくお願いいたします!

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