皆さま、こんにちは!感謝祭です!今は摂氏マイナス7度、体感温度は零下12度です!とっても寒いサンクスギビングとなりました!昨日、すべての食材の買い出しをすませて、今日は1歩も外に出なくてすんでよかったです。
I prepare few dishes as we are a small family. Creamed pearl onions are something I want to make either for Thanksgiving or Christmas. This year, I was in a mood to have this for Thanksgiving, and I bought pearl onions in the farmers market in Union Square yesterday. These were so delicious!
うちは少人数の家族ですので、数品のみ用意します。パールオニオンのクリーム煮は、サンクスギビングかクリスマスにつくりたい料理。今年はサンクスギビングに食べたい気分で、昨日、ユニオンスクエアのファーマーズマーケットでパールオニオンを買ってきました。とっても美味しくできました!
This is roasted Brussels sprouts and carrots. After I roasted them, I mixed them with chopped salami, and added olive oil. I think the combination of Brussels sprouts and salami is pretty good.
これはローストした芽キャベツと人参です。ローストした後、小さく刻んだサラミと混ぜ、オリーブオイルを足しました。芽キャベツとサラミの相性は、なかなかいいと思います。
This is red kuri squash risotto. Very autumn color!
これは、赤皮栗カボチャのリゾットです。とても秋らしい色ですね!
This was the smallest turkey I found in the Whole Foods Market yesterday. It was 16 pounds! The hardest part of roasting a turkey is putting in and out from the oven every 30-40 minutes to add butter, as it is very heavy. Yet, I feel thankful that I have family who helps the process and share the Thanksgiving dinner.
これでも、昨日ホールフーズマーケットで見つけた一番小さい七面鳥。16ポンド(約7.2キロ)でした!ターキーをローストする時に一番大変な作業は、30~40分ごとにバターを加えるためにオーブンから出し入れしないといけないことです。とても重いのでね。それでも、そのプロセスを手伝ってくれて、一緒にサンクスギビングディナーを食べる家族がいることに感謝しています。
After these, we had a pumpkin pie. I don't put much effort for dessert. I always use "Pecan Pumpkin Butter" from Williams Sonoma to make a pumpkin pie, and this is always good. I hope everyone had a nice warm Thanksgiving with family and friends!
この後は、パンプキンパイをいただきました。私はデザートにはあまり力を入れません。いつもウイリアムズソノマで売っている「ピーカンパンプキンバター」を使ってパンプキンパイをつくるのですが、いつも美味しくできます。皆様が、ご家族やお友達と素敵で温かいサンクスギビングを迎えられましたように。
Please follow my Instagram!
ーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーー
日本語のニュースレターを別途しております。ブログでは英語で伝えやすいことに限られがちですので、伝え切れていないことを少しずつお伝えさせていただきたいと思っております。
yoshiko@yoshikoliciousbeauty.comまでお知らせいただけましたら、メーリングリストに入れさせていただきます。どうぞ宜しくお願いいたします。
日本語のニュースレターを別途しております。ブログでは英語で伝えやすいことに限られがちですので、伝え切れていないことを少しずつお伝えさせていただきたいと思っております。
yoshiko@yoshikoliciousbeauty.comまでお知らせいただけましたら、メーリングリストに入れさせていただきます。どうぞ宜しくお願いいたします。
インスタグラムでは、ブログではご紹介していないお料理の写真をいろいろ載せております。是非フォローしていただけましたら幸いです。
ぐるなびのdressingでは、ニューヨークのレストラン紹介の連載をしております。そちらも是非ご覧ください!
No comments:
Post a Comment