Translate

11/18/2024

Vegetarian Japanese YOSHIKOlicious Beauty Kitchen ベジタリアン和食のYOSHIKOlicious Beauty Kitchen

Hi, everyone! I received a request of vegetarian social dining, and I did it with Japanese. I prepared 10 different dishes! I started with furofuki daikon (cooked daikon) with miso based sauce. I decorated maple shaped carrot. 皆様、こんにちは!ベジタリアンでお食事会をとのリクエストをいただき、和食で開催しました。10品つくりました! まず、ふろふき大根でスタート。味噌だれをかけ、もみじの形に抜いた人参を飾りました。
Then dashimaki tamago (Japanese style rolled egg). そしてだし巻き卵。
I did not cook hijiki in traditionaly way. Instead I made salad with it and used soy sauce and lemon juice only for seasoning. ひじきは伝統的な調理法にはしませんでした。代わりにサラダにし、味付けには醤油とレモン汁のみを使いました。
Sumiso-ae (dressed with white miso based dressing) with asparagas and wakame. アスパラガスとわかめの酢味噌和え。
Japanese turnip and beancurd. I originally did not plan to make this but I found beautiful Japanese turnip in the farmers market, and I wanted to use it. かぶと油揚げの煮びたし。これは元々はつくる予定になかったのですが、ファーマーズマーケットで美しいかぶを見かけ、買わずにいられませんでした。
Kimpira Gobou (sauteed burdock and carrot). I bought both burdock and carrot in a farmers market. きんぴらごぼう。ゴボウもニンジンもファーマーズマーケットで買いました。
Komatsuna dressed with walnut sauce. 小松菜の胡桃和え。
Little spicy lotus roots and konnyaku. レンコンとこんにゃくのピリ辛炒め煮。
Shiraae (dressed with tofu-based dressing). 白和え。
The last one was barazushi. This is a kind of sushi, but no fish was included so vegetatian sushi. 最後はばら寿司です。寿司の1種ですが魚は一切ない、ベジタリアン寿司です。
The next morning, I lost 3 pounds or so. I can think of more menu for this theme. 翌朝体重測ったら3ポンドくらい減っていました。このテーマではまだまだメニュー考えられます。 Thank you for coming! いらしてくださった皆様、ありがとうございました!
Please follow my Instargram! 日本語のニュースレターを別途しております。英語では伝えきれないことをお伝えする他、お料理教室やお食事会などのお知らせもニュースレターでお知らせしています。 yoshiko*yoshikoliciousbeauty.com(*を@に変えてください)までお知らせいただけましたら、メーリングリストに入れさせていただきます。どうぞ宜しくお願いいたします。インスタグラムでは、ブログではご紹介していないお料理の写真をいろいろ載せております。是非フォローしていただけましたら幸いです。 集英社のOur Ageで、私の美容食を紹介する連載「NY発!美しくなるトリプル美食」が掲載されております!月1回更新の予定です。是非ご覧ください!

No comments:

Post a Comment