Translate
8/19/2022
Eggplant YOSHIKOlicious Beauty Kitchen 茄子のYOSHIKOlicious Beauty Kitchen
Hello, everyone! I did my beauty food social dining, YOSHIKOlicious Beauty Kitchen the other day. The theme in August is eggplant! I love eggplant and I can think of many different ways of cooking eggplants. August is the best season to get eggplants. There are many different kinds of eggplants are available in farmers market.
皆様、こんにちは!先日、私の美容食のお食事会、YOSHIKOlicious Beauty Kitchenを開催しました。8月のテーマは茄子!私は茄子が大好きで、茄子の料理はいろいろ思いつきます。8月は茄子のベストシーズン。ファーマーズマーケットには、いろいろな種類の茄子が売られています。
The first dish was baba ganoush. It's a well-known middle eastern dip. I served this dip with pita chips.
1品目はババガヌーシュ。よく知られている中東のディップです。これをピタチップスと一緒にお出ししました。
This is another appetizer inspired by Mexico. I recently traveled in Mexico and I wanted to include something related with Mexico. Here, I roasted sliced rosa bianca eggplant, and then sauteed zucchini flowers and add that on the top of the eggplant. I often saw zucchini flowers in Mexico. I also added chili sauce I bought in Mexico on the eggplant too. Finally I splinckled chopped pistacchio.
メキシコにインスパイアされたアペタイザーです。最近メキシコを旅行したので、メキシコに関係したものを何か入れたいと思っていました。ローザビアンカという茄子をスライスしてローストし、それからズッキーニの花をソテーして、茄子の上にのせました。メキシコではズッキーニの花をよく見かけたのです。メキシコで買ってきたチリソースも茄子につけました。最後に、砕いたピスタチオを散らしました。
Then this is Italian. I cooked eggplants and tomatoes with olive oil and garlic and then chilled the dish until I served. I added basil on the top.
そしてこれはイタリアン。茄子とトマトをオリーブオイルとニンニクで調理し、サーブするまで冷やしておきました。上にバジルの葉を飾りました。
Now, it's authentic Japanese, grilled eggplant. Soy sauce was poured and then bonito frakes and myoga were added.
こちらは、オーセンティックな和食、焼きナスです。醤油をかけて、かつおぶしと茗荷を加えました。
This is my favorite! Eggplant, tomato, and cucumber are marinated with little spicy and sweet and sour sauce.
私のお気に入り!茄子、トマト、キュウリをピリ辛甘酢ソースで和えてあります。
This is also my favorite, eggplant "nabe shigi." I made this again just for me on the next day! Eggplant and miso match really well!
これも私のお気に入り、茄子の鍋しぎです。次の日にまた自分の分だけつくったほどでした!茄子と味噌は本当によくあいますね!
This is eggplant "nambanduke." The sour taste is perfect for hot summer!
茄子の南蛮漬けです。酸っぱい味は暑い夏にピッタリ!
The last dish was mapo eggplant bowl. I love mapo tofu and I love mapo eggplant too!
締めは、麻婆茄子丼。麻婆豆腐大好きなんですが、麻婆茄子も大好きです!
Eggplant lovers! I requested the participants to wear eggplant color! Thank you very much for coming and cooperating!
茄子ラバーさんたち、大集合!参加者の皆さんに、茄子色を身に着けてきてくださるようお願いしました。いらしてくださって、またご協力くださり、ありがとうございました!
Please follow my Instagram! 日本語のニュースレターを別途しております。英語では伝えきれないことをお伝えする他、お料理教室やお食事会などのお知らせもニュースレターでお知らせしています。 yoshiko*yoshikoliciousbeauty.com(*を@に変えてください)までお知らせいただけましたら、メーリングリストに入れさせていただきます。どうぞ宜しくお願いいたします。 インスタグラムでは、ブログではご紹介していないお料理の写真をいろいろ載せております。是非フォローしていただけましたら幸いです。 集英社のOur Ageで、私の美容食を紹介する連載「NY発!美しくなるトリプル美食」が掲載されております!月1回更新の予定です。是非ご覧ください!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment