Translate

3/04/2015

Shabu Shabu Salad しゃぶしゃぶサラダ

Hello, everyone.  I am not vegetarian and I eat almost anything.  But recently, I am feeling like I would like to decrease the amount of meat.  In that case, shabu shabu salad could be a good alternative choice!  Yesterday, I prepared shabu shabu salad with tofu and dandelion leaves.
皆様、こんにちは。私はベジタリアンではなく、ほとんど何でも食べます。でも最近、お肉の量を少し減らしたい気分です。そんなとき、しゃぶしゃぶサラダはいい選択肢かも!昨日は、豆腐とタンポポの葉っぱを使ったしゃぶしゃぶサラダをつくりました。
I put chopped ginger and garlic into the sauce, and sprinkled white sesame at the end.  This was delicious!  Instead of dandelion leaves, mizuna would be good as well.  Pork is rich in vitamin B-1which is known to help to turn sugar into the energy.  With boiling thinly sliced pork for shabu shabu, it gets healthier than using thick pork chop type of meat. 
ソースには刻んだ生姜とニンニクを入れ、最後に白ゴマをふりかけました。美味しかったです!タンポポの葉っぱの代わりに、水菜もいいと思います。豚肉は、糖質をエネルギーに変える手助けをすることで知られるビタミンB-1を豊富に含んでいます。しゃぶしゃぶ用に薄くスライスした豚肉をゆでることで、厚いポークチョップタイプの豚肉を使うよりヘルシーになりますね。

 ‪#‎美容食‬ #salad #tofu