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11/25/2023

2023 Thanksgiving YOSHIKOlicious Beauty Kitchen 2023年Thanksgiving YOSHIKOlicious Beauty Kitchen

Hello, everyone! How's your Thanksgiving? I held my beautyfood social dining, YOSHIKOlicous Beauty Kitchen on Thanksgiving Day. I bought flowers in the farmers market in Union Square. 皆様こんにちは!サンクスギビングはいかがでしたでしょうか?私はサンクスギビングデーに私の美容食のお食事会、YOSHIKOlicous Beauty Kitchenを開催しました。お花はユニオンスクエアのファーマーズマーケットで買いました。
Cheers! 乾杯!
I started with butternut squash soup. I added celery, apple, and onion, and used sunchoke chips for the topping. People were very impressed with that I didn't use any kind of bouillon and only used salt, pepper, and bay leaves. People also loved my idea of using sunchoke chips on the top. まずはバターナッツかぼちゃのスープでスタート。セロリ、リンゴ、玉ねぎも加え、菊芋のチップスをトッピングに使いました。皆さん、私がブイヨンの類を一切使わず、塩胡椒とベイリーフしか使わなかったと知ってとても感激されていました。菊芋のチップスをトッピングに使うアイデアも大好評でした。
I prepared six different side dishes! The turkey was 13.5 pounds! I bought an organic turkey in Wholefoods Market and used vegan butter while I was roasting it. It turned out to be surprisingly moist! Everyone loved it! I simpley stuffed lemon, celery leaves, and garlic inside of the turkey. サイドディッシュは6品用意しました!ターキーは13・5ポンド!オー!ガニックの七面鳥をホールフーズで買ってきて、ローストする間ビーガンバターを使いました。驚くくらいしっとり仕上がって、皆さん大満足!ターキーのお腹の詰め物はシンプルにレモン、セロリの葉、ニンニクのみにしました。
I made cranberry sauce with fresh cranberries from the farmers market in Union Square. クランベリーソースはユニオンスクエアのファーマーズマーケットで買ってきた生のクランベリーを使ってつくりました。
This was my dish. 取り分けたお皿です。
After all, it is thankful to have a Thanksgiving meals with many people. 大勢でサンクスギビングのお食事をいただけるのは、やっぱりありがたいことです。
I don't bake, so I got a vegan pumpkin pie in Whole Foods Market and an apple pie at the farmers market in Union Square. 私はベーキングをしないので、ホールフーズでビーガンのパンプキンパイ、ユニオンスクエアのファーマーズマーケットでアップルパイを買ってお出ししました。
I really felt thankful that we were able to have this special meal together. この特別なお料理を一緒にいただくことができて、本当に感謝しています。
Please follow my Instargram! 日本語のニュースレターを別途しております。英語では伝えきれないことをお伝えする他、お料理教室やお食事会などのお知らせもニュースレターでお知らせしています。 yoshiko*yoshikoliciousbeauty.com(*を@に変えてください)までお知らせいただけましたら、メーリングリストに入れさせていただきます。どうぞ宜しくお願いいたします。インスタグラムでは、ブログではご紹介していないお料理の写真をいろいろ載せております。是非フォローしていただけましたら幸いです。 集英社のOur Ageで、私の美容食を紹介する連載「NY発!美しくなるトリプル美食」が掲載されております!月1回更新の予定です。是非ご覧ください!

11/14/2023

YOSHIKOlicious Beauty Kitchen Focused on Ingredients which Helps Menopouse @NY Mama Salon NYママサロンで更年期に役だつ食材テーマのYOSHIKOlicious Beauty Kitchen

Hello, everyone! From NY Mama Salon, I received a request of having my beauty food social dining, YOSHIKOlicious Beauty Kitchen to do with foods which would be helpful for women with menopouse and autonomic imbalance. I did my social dining with the same theme in July; I did my research and identified ingredients which have been most widely mentioned in many different sites and articles. I focused on those ingredients for this social dining. I prepared a handout of the lists of nutritions and ingredients as a reference for their daily lives. 皆様こんにちは!NYママサロンから、私の美容食のお食事会、YOSHIKOlicious Beauty Kitchenで、更年期障害と自律神経失調症に悩む女性たちに役立つ食事をとのリクエストをいただきました。7月にもこのテーマでお食事会をしたことがありますが、私がリサーチして特定した、そうした症状に役立つとして最もたくさんの記事やサイトで取り上げられている食材を集中的に使うお食事会です。参加者の皆さんには、普段の食生活でも参考になればと、それらの栄養素と食材のリストをお渡ししました。
I started with warm soup with yuba, tomato, chicken breast. I added dried seaweed I bought in Japan. まずは湯葉、トマト、鶏むね肉の入った温かいスープでスタート。日本で買ってきた海苔も加えました。
Then salmon and ikura. The same dish I made for the social dining a day before. そしてサーモンいくら。前日のお食事会と同じ1品です。
Shiraae with grilled mackarel, mizuna, walnuts. 焼き鯖、水菜、胡桃入り白和え。
Skipjack! This is also the same dish which I made for the other social dining. カツオのたたき!これも前日の別のお食事会でお出ししたものと同じ1品です。
This seems to be the most popular here! Dried daikon and onion wrapped around with thinly sliced pork belly and then grilled. After I placed them on the dish, I added miso based sauce! Very delicious! こちらでは、これが一番人気があったようです!切り干し大根と玉ねぎを豚ばら肉の薄切りで巻いて焼きました。お皿に並べてから、味噌ベースのソースをかけてあります!とってもおいしかったです!
This may look okara, but it is actually made with koya-tofu. I added carrots, shiitake, and fava beans. I was still able to buy fresh fava beans at the farmers market in Union Square! Lucky! おからにみえるかもしれませんが、実は高野豆腐を使った、高野豆腐のおから風。人参、椎茸、そら豆が入っています。ユニオンスクエアのファーマーズマーケットでまだそら豆が売られていたんです!ラッキーでした!
These sardines cooked with ginger are very tender so that the bones can be eaten. いわしの生姜煮は骨も食べられるようにやわらかく煮てあります。
The last one was brown rice with black beans from Hokkaido! 締めは、北海道の黒豆を使った玄米の黒豆ご飯!
Thank you very much for participating. Thank you very much for Naoko san who is the founder of the NY Mama Salon and hosted this social dining. ご参加くださった皆様、ありがとうございました。NYママサロンの主宰者の直子さんも、このお食事会ホストしてくださって、ありがとうございました!
Please follow my Instargram! 日本語のニュースレターを別途しております。英語では伝えきれないことをお伝えする他、お料理教室やお食事会などのお知らせもニュースレターでお知らせしています。 yoshiko*yoshikoliciousbeauty.com(*を@に変えてください)までお知らせいただけましたら、メーリングリストに入れさせていただきます。どうぞ宜しくお願いいたします。インスタグラムでは、ブログではご紹介していないお料理の写真をいろいろ載せております。是非フォローしていただけましたら幸いです。 集英社のOur Ageで、私の美容食を紹介する連載「NY発!美しくなるトリプル美食」が掲載されております!月1回更新の予定です。是非ご覧ください!

Japanese Seafood YOSHIKOlicious Beauty Kitchen 和のシーフードのYOSHIKOlicious Beauty Kitchen

Hello, everyone. Time to time, I have been doing my beautyfood social dining, YOSHIKOlicious Beauty with mainly people in the fashion industry. This time, the theme was Japanese seafood! In the Wegmans which was recently opened in Aster Place is selling seafoods which are directly distributed from Toyosu seafood market, Japan. I bought souri fish there in the morning. I was told that they arrived in the morning. Very fresh! 皆様、こんにちは。私は時々、ファッション業界人の方々がメインの美容食のお食事会を開催しています。今回のテーマは、和のシーフード!最近、アスタープレイスにオープンしたウエグマンズは、日本の豊洲から直送されたシーフードを売っています。当日の朝、そこで秋刀魚を買いました。その朝届いたばかりとのことでした。新鮮!
With a different route, I got sashimi quality whole tile fish. So big! 別ルートでは、刺身クオリティーの甘鯛を丸ごと1匹入手。大きい!
This is the table setting. It has autumn tone with lively colors. テーブルセッティングはこのようにしました。明るい色をいれながら秋らしい雰囲気。
The first dish was tilefish sashimi. Half of them were cured with kombu seaweed. It was sweet and tasty! 1品目は甘鯛のお刺身。半分は昆布締めにしました。甘くておいしかったです!
この海老はんぺんは何度かおつくりしていて、いつも人気です! I have been making these shrimp and hampen balls few times and always popular.
Salmon and ikura is always the best combination! サーモンといくら、永遠のベストコンビですね!
Skipjack is usually not available to have at home, but it is quite nutoritious therefore I served it. カツオのたたき。カツオはなかなか家で食べる機会がありませんが、栄養豊富なので、お出ししました。
Cod is also in season. I marinated cod with saikyo miso and sake kasu and grilled them. タラもシーズン。酒粕入りの西京味噌に漬けておいて焼きました。
I love namban-duke! I used mackarel here. 南蛮漬け、大好きなんです!サバの南蛮漬けにしました!
I used sauri fish from Wegmans for sauri fish rice. I also added shirasu from Wegmans as well. It seems that this rice was particularly popular! ウエグマンズで買った秋刀魚は、秋刀魚ご飯に。ウエグマンズで売っていた釜揚げのしらすも加えました。このごはん、特に人気でした!
I also made soup with leftover of tilefish. This soup was pretty delicious too! I also added daikon, carrots, and maple leaves shaped wheat bran. 甘鯛のアラで澄まし汁もつくりました。このお汁もかなり美味しかったです!大根とニンジン、そして紅葉の形をしたお麩も入れました。
Thank you for participating! ご参加ありがとうございました!
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10/24/2023

Homy Chinese YOSHIKOlicious Beauty Kitchen おうち中華のYOSHIKOlicious Beauty Kitchen

Hello, everyone! I did my beautyfood social dining, YOSHIKOlicious Beauty Kitchen the other day. The theme was homy Chinese. That means that chinese foods that are commonly eaten at home in Japan. This theme is quite popular. When I was in Japan back in April, I had fried rice which contained mullet roe in a Chinese restaurant, and it was quite delicious. When I told that to one of my friends, she said she wants to eat and therefore I promised her to make it when I hold homy Chinese social dining. As for the flowers, I found beautiful dahlia in the farmers market in Union Square. 皆様、こんにちは!先日、私の美容食のお食事会、YOSHIKOlicious Beauty Kitchenを開催しました。テーマはおうち中華でした。このテーマ、なかなか人気です。4月に日本に行った時、中華料理のレストランでカラスミ入りのチャーハンを食べたのですが、かなり美味しかったんです。そのことをあるお友だちに話したら、食べたい!と言われたので、おうち中華のお食事会をする時につくりますとお約束しました。お花は、ユニオンスクエアのファーマーズマーケットで美しいダリアを見つけてきました。
The lunch was started with Gyoza dumpling. I like to add bamboo shoot in my dumpling. In the sauce, I added Chili oil with grilled shrimp. まずは餃子でスタート。私は餃子にタケノコを入れるのが好きです。ソースには、焼海老辣油を加えました。
This is spicy shrimp. It seemed that this was the most popular dish this time. I use shrimp with heads and that makes difference. エビチリ。今回、これが一番好評だったようです。私は有頭海老を使うのですが、それが違いを生むと思います。
I didn't plan to make this but I saw very fresh bok choy in a farmers market and I wanted to make somehting simple. I sauteed bok choy with ginger and then added chili oil with grilled shrimp at the end, and it turned out to be delicious. これは最初つくる予定はなかったのですが、ファーマーズマーケットでとても新鮮な青梗菜を見つけて、何かシンプルなものをつくりたいと思いました。生姜と一緒に炒めて、最後に焼海老辣油を加えたら、とてもおいしい1品ができました。
Chicken breast with spicy sauce. In Japan, it is called "yodaredori." よだれ鶏。味付けのポイントは花椒です。
This is a new dish too. I recently had this in a restaurant in Chinatown and I thought this is delicious, so I wanted to share this with everyone. Shrimp and walnuts are coated with mayo based sauce. The taste is sweet. これも新作です。最近チャイナタウンのレストランで食べて美味しかったので、皆さんとシェアしたいと思いました。海老と胡桃をマヨネーズベースのソースであえてあります。味は甘いです。
This can be one of typical homy Chinese. Sauteed beef, bamboo, and green bell peppers. I got very good beef for sukiyaki and it was delicious! これは典型的なおうち中華の1つではないでしょうか。青椒肉絲です。牛肉はすき焼き用のを買ったので、とてもおいしくできました!
Finally, the fried rice with mullet roe! This was quite popular too! This is now my favorite fried rice and I want to eat it again soon. 最後は、カラスミ入りチャーハン!これもかなり人気でした!私にとってもお気に入りのチャーハンになり、またすぐにでも食べたいです。
Everything I made was gone! Thank you so much for coming! つくった料理、全部きれいになくなりました!いらしてくださって、ありがとうございました!
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10/20/2023

Food Shopping Tour 食材ショッピングツアー

Hi everyone! I received a request for my food shopping tour and did it the other day. As usual, we started with the farmers market in Union Square. Lots of pumpkins are available as Halloween is approaching! 皆様こんにちは!私の食材ショッピングツアーのリクエストをいただき、先日開催しました。いつもの通り、ユニオンスクエアのファーマーズマーケットでスタート。もうすぐハロウィーンということもあって、かぼちゃがいっぱいありました!
Purple and yellow cauliflowers besides white! カリフラワーは白だけでなく、パープルとイエローも!
Lots of small tomatos are still available. Beatiful and unusual colors! プチトマトもまだたくさんありました。美しく珍しい色に惹かれます!
The latter part was about NoLita, Little Italy, and Chinatown! 後半はノリータ、リトルイタリー、チャイナタウンへ!
Thank you very much for participating! At the end, everyone bought many things. I hope they did not get too tired! ご参加ありがとうございました!最後は皆さん買い物で荷物いっぱいになり、お疲れさまでした!
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10/06/2023

YOSHIKOlicious Beauty Cooking Class @NY Mama Salon NYママサロンでYOSHIKOlicious Beauty Cooking Class

Hello, everyone! I received a request of YOSHIKOlicious Beauty Cooking Class, my beauty food cooking class from some people and did it in the NY Mama Salon. The request was homy Chinese food. 皆様、こんにちは!何人かの方々から私の美容食のお料理教室、YOSHIKOlicious Beauty Cooking Classのリクエストをいただき、NYママサロンで開催させていただきました。リクエストいただいたのは、おうち中華です。
Spicy shrimps is everyone's favorite! みんな大好き、エビチリ!
Drooling chicken is also popular! よだれ鶏も人気!
This is called "happpousai" in Japanese, and this contains vegetable, pork, squid, mushrooms, and quail eggs, so very nutritious! One of the participants told me that she made this on the same night after the class. 八宝菜は野菜、豚肉、イカ、きのこ、うずらの卵も入って栄養がたっぷり!参加者のお1人はクラスの後、同じ日にこれをつくられたそうです。
Sauteed chives flowers. This is very simple and very delicious way to cook! ハナニラの炒め物。とってもシンプルでとっても美味しい調理法です!
Dining and chatting time is always fun! おしゃべりしながら食べる時間はいつも楽しい!
Thank you very much everyone for coming and also thank you so much for Naoko san who is the founder of NY Mama Salon and hosted this! 参加してくださった皆様、ありがとうございました!NYママサロンを主宰されている直子さんも、ホストありがとうございました!
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